Ανακοίνωση – Απάντηση στη ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ σχετικά με απόφαση πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για επίσκεψη στις Βρυξέλες

Σύμφωνα με το χρηστικό λεξικό της Νεοελληνικής γλώσσας που εκδόθηκε το 2014 από την Ακαδημία Αθηνών, με υπεύθυνο σύνταξης και επιμέλειας τον καθηγητή κ. Χαραλαμπάκη, η λέξη «θεσμολαγνεία» σημαίνει αυστηρή προσήλωση στην έννοια του θεσμού. Στη συνέχεια στην λέξη θεσμός αποδίδεται κάθε θεμελιώδες πολιτειακό στοιχείο, κοινωνική σχέση ή συλλογική δραστηριότητα που μέσω της επαναληπτικής διαδικασίας αποκτά χαρακτηριστικά νόμου ή εθιμικού κανόνα. Κατά συνέπεια και πρώτα απ’ όλα έχουμε τους Δημοκρατικούς θεσμούς που θα πρέπει να τους προωθούμε και να τους υποστηρίζουμε. Ο τίτλος της ανακοίνωσης της ΔΕΜ, αφήνει να εννοηθεί με τα γραφόμενα στη συνέχεια ότι η Παράταξη αυτή είναι αντίθετη. Μάλιστα εκφράζει την αντίθεση της και στην έννοια της συναίνεσης με τρόπο απόλυτο. Βέβαια λόγω άγνοιας βασικών εννοιών περιπλέκουν το θέμα και αντιφάσκουν αναφερόμενοι ότι μπορεί να σημαίνει και το αντίστροφο. Επειδή οι ίδιοι θέτουν το δυσκατανόητο ερωτηματικό του αντιστρόφου, τους ρωτάμε ευθέως να διευκρινίσουν ποιο είναι το αντίστροφο.

Πιθανά να εννοούν τις απολιθωμένες και δογματικές θέσεις του κόμματος καθοδήγησης, που εκφράζονται με επαναληπτικό τρόπο εδώ και δεκαετίες, από τον προηγούμενο αιώνα, από την περίοδο του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και του «σταλινισμού». Πιθανά το αντίστροφο να σημαίνει για τους συναδέλφους ότι σωστό είναι, μόνο ότι λέμε και γράφουμε εμείς. Όλοι οι άλλοι είναι από λάθος ως προδότες. Σίγουρα πάντως όποια εξήγηση και αν δώσουν οι συνάδελφοι της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Μηχανικών Μηχανικών ένα πράγμα είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και αληθές: Οι θέσεις της ανακοίνωσης είναι γραμμένες copy από δεκαετίες στα πλαίσια της καταστροφικής γραμμής του διχασμού και μάλιστα διχασμού μέσα στους κόλπους του κινήματος. Γιατί ο διχασμός είχε ολέθριά αποτελέσματα πάντα, τόσο στη χώρα, όσο και στο λαό, αλλά και μέσα στην αριστερά.

Πολύ απλά οι λεονταρισμοί των εκφράσεων της ανακοίνωσης δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν. Το ταξίδι της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις Βρυξέλες γίνεται για ένα και μοναδικό σκοπό, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κλάδου και των αναγκών των συναδέλφων στις δύσκολες σημερινές συνθήκες. Σαφώς και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις Παρατάξεις μεταξύ των οποίων και της δικής μας, που αποφάσισαν για την επίσκεψη στις Βρυξέλες. Εξάλλου τα έξοδα διαμονής και η μετάβαση, γίνονται από προβλεπόμενα κονδύλια της Ευρωβουλής. Μολονότι η Παράταξη μας δια της Γεν. Γραμματέως δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει, ευελπιστούμε ότι θα γίνει καλή δουλειά και θα προκύψουν στοιχεία και νέα δεδομένα για το καλό της ΕΜΔΥΔΑΣ και του κλάδου.

Δεν ξεχνάμε την θετική εμπειρία που είχαμε από το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο με πρωτοβουλία της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ. Συμπεράσματα και πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν μετά από αυτό και που δυστυχώς δεν ευόδωσαν, αφού υπήρξαν αντιδράσεις ακόμη και από Παρατάξεις της ΕΜΔΥΔΑΣ, όπως της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας που τάχθηκε ενάντια στη σωστή θεσμοθέτηση του Βαθμολογίου και του Μισθολογίου των Διπλωματούχων Μηχανικών, αντιπαραθέτοντας για άλλη μια φορά στη συναίνεση το διχασμό, την ισοπέδωση και τον λαϊκισμό.

Κλείνοντας την ανακοίνωση μας – απάντηση στους καλούς συναδέλφους της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας, να υπενθυμίζουμε ότι στην Παράταξη μας αρέσει η πολυφωνία, η πολυχρωμία και το αριστοφανικό χιούμορ. Στα πλαίσια αυτά η ανακοίνωση των συναδέλφων μας έφεραν στη θύμηση τα τραγούδια και τα λόγια του Τζίμη Πανούση αναφερόμενος στον πολιτικό Φορέα των συναδέλφων για ξύλινες ψευτοκαταγγελίες και ιεχωβάδες.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη